Underbar paj med broccoli, ädelost, bacon och oliver

Underbar paj med broccoli, ädelost, bacon och oliver
Idag har vi kört igång igen med ren lchf. Äntligen!! Först ut var en paj från expressens lchf-bilaga i helgen.

6-7 dl mandelmjöl
2dl riven parmesan
2 ägg
40 g kallt smör i bitar
300 g broccolibuketter
140 g knaperstekt bacon
3 dl grädde
3 ägg
Salt och peppar
ca 10 oliver
50-100g ädelost beroende på styrka på osten.

Sätt ugnen på 200 grader. Kör mandelmjöl, parmesan, ägg och smör snabbt i matberedare. Platta snabbt ut degen i en pajform. Grädda i 10 minuter.

Förväll broccolibuketterna i saltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Knaperstek bacon. Vispa ihop grädde och ägg med lite salt och peppar till en äggstanning. Fördela broccoli, bacon och oliverna i det förgräddade pajskalet. Smula ner ädelosten. häll över äggstanningen.

Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.

Servera med en enkel sallad på röd mangold, Mache, cocktailtomater och rödlök. ev en klick creme fraiche.

Inspiration: Näringsrik och naturlig LCHF” av Klara Desser.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: