Cupcakes

Hittade ett recept i en av Klara Dessers kokböcker och gjorde om det så att det passade LCHF.

Jag använde Fazers 70% premium choklad till både muffinssmeten och glasyren.

Kladdkaksmuffins
125 g choklad
50 g smör
1/2 tsk vanilj
(5 droppar sötningsmedel)

Glasyr
50 g choklad
3 msk grädde

Hallonfrosting
1 dl vispgrädde
1 dl hallon
1/2 tsk vaniljpulver

Smält chokladen och smöret i kastrull på låg värme.
Häll över chokladen i en bunke så att det får svalna till rumstemperatur.
Separera äggulan från äggvitan.
Vispa äggulor, vanilj och eventuellt sötningsmedel till en fluffig smet.
Vispa äggvitan i en annan skål till ett hårt skum.
Blanda chokladsmöret med äggulesmeten.
Blanda därefter försiktigt ned äggvitan.
Klicka ut smeten i 10 muffinsformar.
Grädda i mitten av ugnen i 175 gr i ca 10 minuter.
Låt de svalna innan du stoppar in de i kylen.

Koka upp grädden tillsammans med chokladen.
Bred ut över muffinsen som har fått stå kallt i kylen minst 1 timme.

Vispa grädden till en fluffig konsistens.
Mixa hallonen till en puré och sila bort fröna.
Häll över purén i den vispade grädden tillsammans med vaniljpulvret.
Vispa lite till så att det blir en hård smet.
Klicka ut på muffinsen eller spritsa ut.

Garnera med valfria ingredienser.
Jag garnerade chokladmuffinsen med chokladglasyr, valnötter och kokos samt hallonfrosting, riven choklad och färska hallon.

20120303-135906.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: