Fransk chokladkaka

Botten
250 g mörk choklad
150 g smör
5 ägg
1 tsk vaniljpulver
(5 droppar sötningsmedel)

Glasyr
1/2 dl grädde
75 g smör

Smält chokladen och smöret till botten på låg värme i en kastrull.
Separera äggulorna från äggvitan.
Vispa äggvitan till ett hårt skum.
Vispa äggulorna, vaniljpulver och eventuellt sötningsmedel till en fluffig smet.
Blanda äggulesmeten med chokladsmöret.
Blanda därefter försiktigt ner äggviteskummet.
Klä en springform med bakplåtspapper på botten och smöra kanterna.
Häll över chokladsmeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 160 grader i 50 minuter.

Låt kakan svalna i formen.
När kakan har svalnat lägg upp kakan på ett fint fat, gärna med ett fint tårtpapper.

Koka upp grädden till glasyren.
Lägg i chokladen och låt smälta ner.
Bred glasyren över kakan, se till så att kanterna på kakan får lite glasyr – det blir godast då!

Garnera med hallon eller vad du känner är gott och ser snyggt ut!

Låt stå i kylen någon timme.

Ta gärna fram kakan en stund servering så den hinner bli rumstempererad.
Jag serverade med en klick lättvispad grädde;)

NJUT!!!

20120304-085301.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: