Frökex med rosmarin och flingsalt

Vi hade köpt brie, san agur och fikonmarmelad, så då gjorde jag en variant på dessa godingar!

12 st
2 ägg
1/4 liten burk crème fraîche
1/5 msk bakpulver
1/5 msk brödkryddor
1/4 tsk salt
30 g sesamfrön
30 g kruskakli
35 g solrosfrön
1/2 dl hackade valnötter/mandlar
Rosmarin
Flingsalt
25 g smält smör
Solrosfrön och vallmofrön till garnering

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen lätt och blanda alla ingredienser i en skål.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och häll ner smeten.
Strö över solrosfrön, rosmarin och flingsalt och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Skär brödet i rutor. Förvara i en plastpåse eller i frysen.

20120515-110204.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: