Flädermoussetårta

Hittade ett mumsigt recept i senaste buffé-tidningen

Eftersom receptet inte riktigt var i lchf-style så har jag gjort om det lite!

Botten
100 g mandelmjöl
3 äggvitor
1/2-1 dl sukrin

Flädermousse
2 gelatinblad
3 äggulor
1/2 tsk vaniljpulver
1/4 dl sukrin
1/2 dl flädersaftkoncentrat
Rivet skal från en citron
1 dl grädde
2 dl crème fraîche

Jordgubbsgelé
3 gelatinblad
1 1/2 dl vatten
1 dl konc fläderblomssaft
1 msk färskpressad citronjuice

Dekoration
1/2 liter jordgubbar
Ätbara blommor
Myntablad

Vispa äggvitor till hårt skum, tillsätt sukrinet, vispa lite till, tillsätt mandelmjölet och vispa till en jämn smet.
Klä en springform med bakplåtspapper och häll över blandningen.
Grädda i 175 grader i ca 20 min. Botten ska ha fått gyllenbrun färg, låt den svalna.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa äggulor, vaniljpulver och sukrin fluffigt.
Koka upp flädersaften, lägg därefter i gelatinbladen och rör om tills gelatinbladen har smält.
Vispa grädden fluffigt, blanda därefter i äggblandningen, crème fraîche och citroncest.
Rör därefter i flädersaften och häll över i springformen.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp citronsaften, vatten och flädersaften.
Lägg i gelatinbladen och blanda tills de smält.
Skiva jordgubbarna och lägg ovanpå flädermousse-lagret.
Skeda över gelén och låt stå kallt i ca 2 timmar.
Innan servering kan du dekorera med ätbara blommor och myntablad.

20120623-111840.jpg

Annonser

One thought on “Flädermoussetårta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: