Brownietårta med hallonmousse

Har velat testa en smarrig tårta så det gjorde jag!

Jag har dock gjort lite förändringar i den – jag valde att göra en kolhydratsfattig variant av både moussen och chokladbrownien.

Chokladbrownie
150 g mörk choklad
75 g smör
2 ägg
1/2 dl sockerersättning, typ stevia
50 g hackade pekannötter

Smält choklad och smör på låg temperatur.
Vispa ägg och sockerersättning poröst.
Blanda ihop äggblandningen och chokladblandningen.
Blanda till sist i de hackade
pekannötterna.

Täck en Springform med bakplåtspapper och häll över smeten.
Grädd i ugnen i 175 gr i ca 5 minuter.

Låt kakan svalna och ställ i kylen.

Hallonmousse
250 gr hallon
3 dl grädde
Några droppar vaniljessens
3 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa grädden fluffig.
Mixa de tinade hallonen och passera genom en finmaskig sil så att du får en hallonpuré.

Värm hallonpurén och blanda i gelatinbladen.

Blanda ihop med grädden.

Häll över i springformen och låt stå kallt minst 2 timmar, gärna över natten.

Garnera med jordgubbar och myntablad.

20120704-123824.jpg

Annonser

One thought on “Brownietårta med hallonmousse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: