Viltfärsbiffar med svamp och gräddsås

Hittade ett nytt recept på viltfärsbiffar, så det vart det till middag idag!

500 g viltfärs
salt
peppar
3 msk grädde
1 ägg
viltkrydda
Västerbottenost

1-2 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
kalvfond
soja
viltkrydda
salt, peppar

500 gr champinjoner
1 skivad rödlök
1 skivat äpple
finhackad persilja
sockerärtor

Blanda ihop färsen med kryddorna, tillsätt ägg och grädde och blanda ihop till en jämn smet.
Forma till biffar, jag gjorde 6 stycken.
Stek i smör på medelvärme, ca 5 minuter på varje sida, lägg i en ugnssäker form.
Häll i grädde, creme fraiche, fond, soja och kryddor.
Låt koka ihop och häll över biffarna, riv lite västerbottenost och gratinera i ca 10 minuter i 150 grader.

Börja med att bryna champinjonerna tills de fått färg, tillsätt löken och bryn lite till, lägg i äppleskivorna och låt det brynas till de blivit mjuka.
Lägg upp det på ett fat, fräs sockerärtorna i lite smör, blanda ihop med svampen, strö över persilja, några skivor tomater och salt och peppar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: