Grillad kalvbiff med sallad och chilibearnaise

Chilibearnaise

1 gul lök
½ dl vatten
½ dl vinäger
3 msk dragon
10 svartpepparkorn
en persiljekvist

4 äggulor
225 g smör

1-2 msk dragon
finhackad persilja
cayennepeppar
flingsalt
svartpeppar

Hacka löken och lägg i kastrull tillsammans med övriga ingredienser och låt koka ner vätskan ungefär till hälften.
Sila bort lök och kryddor och häll i en kastrull tillsammans med äggulorna.
Smält smöret på låg värme i en annan kastrull.
Vispa ihop äggulor och vätskan, ha plattan på låg värme och fortsätt att vispa tills det blir en lagom tjock smet, ungefär hälften så tjock som majonnäs.
Ta av kastrullen från plattan och droppa försikigt i det smälta smöret under kraftig vispning.
Krydda såsen med dragon, cayennepeppar, persilja, salt och och peppar.

Till detta gjorde jag en sallad som bestod av:
Ruccola
Icas salladsblandning
Rödlök
Gurka
Körsbärstomater
Fetaost
Rostad sötmandel

Olivolja
Flinsalt & peppar

Jag kryddade köttet med peppar och lite chilirub och lät det ligga och vila medan jag gjorde chilibearnaisen.
Sist men absolut inte minst så stekte jag köttet i en grillpanna och kryddade med flingsalt.
Till detta drack vi ett gott rödvin.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: