Hallonglass

Provade ett recept igår när vi hade goda vänner på middag.
Det var så gott så det delar jag gärna med mig!
Grundreceptet har jag hittat här.
Jag valde att göra glassen med hallon istället.
Ta vad du har hemma och är sugen på.

Ingredienser
2 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk vaniljessens
3 ägg
Sötningsmedel efter smak
1 burk à 250 g mascarpone
2-3 dl mixade hallon
1 msk hallonlikör/jordgubbslikör

Vispa grädden, vaniljpulver och vaniljessens till tjock grädde.

Separera äggulor och äggvitor.

Lägg gulorna i grädden och vitorna i en egen skål som vispas till fast vitt skum. Tillsätt sötningsmedlet och vispa 1 minut till.

Ös upp mascarponeosten i gräddblandningen.

Tillsätt hallonen och likören vispa på låg hastighet.

Tillsätt äggvitan och vispa tills allt är blandat.

Om du har en glassmaskin:
Kör smeten i glassmaskinen i ca 20 minuter eller tills du har fått den konsistens du vill ha på glassen.

Om du inte har en glassmaskin:
Ös upp smeten i en sockerkaksform eller liknande och sätt in i frysen i minst 90 minuter. (mer tid för en riktigt fast hårdglass konsistens)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: