Lammkotlett med jordärtkockspure med rödvinssås

Kotletterna

Lammkotletterna kryddade jag med citronsaft, rosmarin, vitlök, salt och peppar.
De stektes lätt i smör i stekpanna nån minut på varje sida för och stekte dem sedan färdigt i ugnen i 150 gr.

Jordärtskockspuré

Skala och skiva jordärtskockorna och koka med grädde, salt och peppar.
Låt de koka ca 10 minuter och häll sedan av nästan all grädde och mixa därefter kockorna och lite av grädden.
Smaka av med salt och peppar.

Rödvinssås

Hacka moröten, gul lök, vitlök och purjolök.
Bryn i en kastrull tillsammans med smör och olivolja.
Häll på lite dinkelsikt och blanda om, låt bryna lite till.
Tillsätt tomatpuré och låt det brynas ytterligare några minuter.
Häll i ca 2 dl rödvin och 1 dl vatten, torkad rosmarin, lagerblad, svartpepparkorn, salt, peppar från kvarn, persilja, färsk rosmarin, buljong (jag tog touch of taste oxbuljong med rödvinssmak), dijonsenap, cayennepeppar.
Låt sjuda i ca en timme, sila av lök och kryddor, koka upp igen och tillsätt en matsked smör och ½ dl grädde.

Servera kotletter, jordärtskockspurén och rödvinssåsen tillsammans med en god sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: