Underbar paj med broccoli, ädelost, bacon och oliver

6-7 dl mandelmjöl
2dl riven parmesan
2 ägg
40 g kallt smör i bitar
300 g broccolibuketter
140 g knaperstekt bacon
3 dl grädde
3 ägg
Salt och peppar
ca 10 oliver
50-100g ädelost beroende på styrka på osten.

Sätt ugnen på 200 grader. Kör mandelmjöl, parmesan, ägg och smör snabbt i matberedare. Platta snabbt ut degen i en pajform. Grädda i 10 minuter.

Förväll broccolibuketterna i saltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Knaperstek bacon. Vispa ihop grädde och ägg med lite salt och peppar till en äggstanning. Fördela broccoli, bacon och oliverna i det förgräddade pajskalet. Smula ner ädelosten. häll över äggstanningen.

Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.

Servera med en enkel sallad på röd mangold, Mache, cocktailtomater och rödlök. ev en klick creme fraiche.

Inspiration: Näringsrik och naturlig LCHF” av Klara Desser.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: