Chokladcheesecake

Ingredienser
200 g blandade nötter
T ex solrosfrön, mandelflarn, sesamfrön och kokosmjöl
75 g smör
200 g färskost
1,5 dl grädde
200 g rysk yoghurt
2 msk sukrin
1/2 tsk vaniljpulver
100 g mörk choklad
3 ägg

Topping
Vispad grädde
Vaniljpulver

Dekor
Färska bär, t ex hallon

• Värm ugnen till 175 grader. Kör nötterna i en mixer till lagom konsistens och häll på smält smör.
• Packa nötblandningen till en botten i en 24 cm form med löstagbar botten.
• Grädda bottnen i ca 10 minuter. Ta ut den och sänk temperaturen till 159 grader.
• Bryt sönder och smält chokladen över vattenbad.
• Vispa samman färskost, yoghurt och sukrin. Rör ner chokladen och äggen.
• Häll smeten i formen och grädda ca 20-30 minuter. Tårtan ska inte få färg. Ta ut den och låt den kallna.
• Till toppingen vispad grädde och vaniljpulver med elvisp så att den blir fast och bredbar. Bred den över kakan och dekorera med bär och ev ätbara blommor.

Inspiration:http://www.alltommat.se/recept/Vit-chokladcheesecake-3941

20120818-194917.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: