Hallonmoussetårta med chokladkokosbotten

Hittade ett smarrigt recept på en härlig tårta!

Jag har gjort om den till en lchf-variant!

Tårtbotten
50 g smör
20 g choklad med kokos
1 ägg
½ dl sukrin
60 g kokosflingor
1 msk kakao
1 tsk majsstärkelse
1/3 tsk bakpulver

Hallonmousse
350 gr frysta hallon
2 gelatinblad
1 äggvita
½ dl sukrin + 1 msk sukrin
2 dl vispgrädde
saften av 1 lime

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och sukrin pösigt. Rör ner smöret. Blanda kokos, kakao, majsstärkelse och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Fördela smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min. Låt kallna eller frys.
3. Mousse: Tina bären. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggvitan med sukrinet som tillsätts lite i taget. Vispa grädden fast för sig. Mixa limesaft, vaniljpulver och 1 msk sukrin med de tinade hallonen och blanda med äggvitan.
4. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Rör ut gelatinet med lite av hallonblandningen och häll det i en fin stråle ner i resten. Rör hela tiden. Vänd slutligen i grädden med luftiga tag.
5. Fördela moussen i formen. Skaka formarna något så moussen fördelar sig jämnt. Ställ kallt fram till servering.

20120917-075455.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: