Stekt majskycklingbröstfilé m cocktailtomater, fetaost, tapenade

Ville prova något nytt recept och vi hade köpt kycklingfilé, så jag hittade ett recept på kycklingfilé med fetaost och tapenade.

4 kycklingfiléer
Olivolja och smör att steka i
Salt
Peppar
Blandade cocktailtomater
Scharlottenlök
Olivolja
Balsamicovinäger
1 pkt fetaost
1 burk oliver utan kärnor
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk chilipeppar
Några blad färsk basilika

3 dl gräddfil
salt
peppar
paprikapulver
chilipepparpulver
4 portioner fullkornsbulgur

Bryn kycklingen i smör och olja, krydda med salt och peppar.

Stek färdigt kycklingen i ugnen, 150 gr i ca 15 minuter.

Dela tomaterna, hacka löken och lägg i en skål, krydda med olivolja, vinäger, flingsalt och peppar.

Låt tomaterna stå och dra fram tills kycklingen är färdig.

Tapenade: Mixa oliver, chilipeppar och vitlök med lite olivolja till lagom konsistens.
Spara några oliver till garnering.

Koka bulguren enligt anvisning på paketet.

Lägg upp kyckling och bulgur i en fin skål, garnera med tomatsalladen, oliver och fetaost och färsk basilika.

Servera med tapenade och gräddfilssåsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: