Oxfilé med rostade grönsaker och getostcreme

Provade ett nytt recept via arla-appen! Väl värt att pröva:)

Ingredienser
600 g entrecôte

Marinad:
rivet skal och saft av 1 st citron
2 tsk hackad färsk timjan
1 tsk hackad färsk rosmarin
1 st hackad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1⁄2 dl olivolja

Getostkräm:
50 g getost
2 dl crème fraiche
1 tsk rosmarin
1 krm salt
1⁄2 tsk honung
4 st tomater
1 st rödlök
1 st paprika
1 st zucchini
1 st aubergine
Dressing:
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 krm chilipulver
1 kruka färsk basilika

Gör så här:

Blanda ingredienserna till marinaden. Marinera köttet i hälften av marinaden 20 min. Mosa eller riv osten och rör ihop getostkrämen. Låt stå i kyl till serveringen.

Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna på mitten. Skala och skär rödlöken i 0,5 cm tjocka ringar. Dela paprikan i 4 bitar. Skala zucchini och aubergine och dela dem i grova bitar. Lägg grönsakerna på en plåt och rosta i mitten av ugnen 15-20 min. Blanda vinäger, olivolja, torkad chili, flingsalt och peppar och ringla över. Riv basilikan och strö över grönsakerna. Grilla eller stek biffarna 1-2 min på varje sida. Pensla dem med resten av marinaden. Servera med grönsaker och crème fraiche.

Recept: http://www.arla.se/recept/entrecote-med-medelhavsgronsaker/

20130225-201825.jpg

Annonser

2 thoughts on “Oxfilé med rostade grönsaker och getostcreme

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: