Quattro stratile

En av våra favoriter är denna tårta:) varianten har vi kommit på själva:)

Nötbotten
100 g mandel
100 g valnötter
50 g hasselnötter
50 g smör
1 tsk vaniljpulver
1 msk sukrin

Hacka nötterna fint i mixer, tillsätt smör, vaniljpulver och sukrin och blanda ihop till en smet.
Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten. Grädda i 200 grader till den har fått en gyllenbrun färg och har blivit lite krispig. Ta ut och låt svalna.

Chokladtryffel
30 g smör
0,8 dl grädde
100 g choklad (70%)

Smält smöret i kastrull, tillsätt grädde och låt koka upp. Tillsätt chokladen och rör om tills du har fått en jämn smet. Häll över smeten i formen med l löstagbar botten. Låt stå i kylen i ca 1 timme, eller tills den stelnat.

Pannacotta
12 g smör
2 dl grädde
1/2 dl crème fraîche
vaniljpulver
50 gr vit choklad
2 gelatinblad
vatten

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Smält smöret och tillsätt grädden och crème fraîche, låt koka på svag värme i ca 5 minuter. Tillsätt den vita choklad och rör om tills den smält. Tillsätt därefter gelatinbladen och rör om tills dessa har smält. Häll över pannacottan i formen och låt stå i kylen ca 1 timme.

Hallongelé
250 g hallon
2 gelatinblad
vatten

Lägg gelatinbladen i blöt i ca 5 minuter. Värm hallonen i en kastrull och mosa samtidigt sönder dem.
Tillsätt gelatinbladen och rör om tills de smält med hallonen. Häll över hallonen i formen och låt stå i kylen ca 1 timme.

Ta fram tårtan en ½-timme innan servering så den hinner bli rumstemperad, den blir så mycket godare och smakar mer!
NJUUUUUUT!!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: