Chokladfondant med citrussalsa, rostade valnötter & vaniljcréme

Provade ett recept igår som inte är lchf men väldigt gott:)

Chokladfondant
100 g smör
200 g mörk choklad
2 ägg
1 äggula
1 1/3 dl florsocker
1 dl dinkelsikt
1/3 dl kakao

Smält smöret.
Lägg i chokladen och rör om tills chokladen smält.
Vispa ägg och florsocker poröst.
Blanda i chokladsmeten i äggsmeten.
Blanda dinkelsikt och kakao och sikta ner i smeten, vänd ihop försiktig.
Smörj formarna med smör och strö socker på kanterna.
Fyll formarna och grädda i 200 grader i ca 7 minuter.
Låt svalna någon minut innan du lägger upp dem på fat.

Citrussalsa
1 grapefrukt
4 små blodapelsiner
1 granatäpple
2 msk whiskey eller rom
1/2 dl muscovadosocker

Skala citrusen och skär ut filéer.
Gröp ur granatäpplet.
Pressa ur saften från citrusen, blanda i whisky och muscovadosocker. Reducera ner till hälften.
Låt det svalna och häll över frukten.

Vaniljcréme
1 paket färskost
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk vaniljsocker

Blanda ihop alla ingredienser och låt stå kallt fram till servering.

Rostade nötter
1 dl nötter
Flingsalt

Torrosta nötterna med flingsalt (jag tog valnötter).

Lägg upp Chokladfondanten med citrussalsan, vaniljcrémen och nötterna.

20130317-080218.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: