Entrecote med grönsakspytt och fetaostcréme

Entrecote
Två rejäla köttbitar
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar

Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat.
Krydda med peppar.
Stek köttet ca 3 min på varje sida, beroende på hur välstekt du vill ha det.
Efterkrydda med salt.

Grönsakspytt
1 bit zucchini
1 morot
1/2 rödlök
1 dl kidneybönor
1 dl kikärtor
Färsk basilika
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Mangobalsamico
Smör

Finhacka zucchini, morot och rödlök. Stek med smör tills de blivit mjuka.
Blanda i bönerna med kryddor i en skål, tillsätt allra sist de stekta grönsakerna och blanda ihop.

Fetaostcréme
200 g fetaost
3 msk créme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
Svartpeppar

Mosa fetaosten tillsammans med vitlök och svartpeppar.
Lägg i créme fraichen och blanda ihop.

Lägg upp grönsakspytten på en tallrik, lägg köttet över,  ringla över fikonbalsamico och forma fetaostcrémen till en boll och lägg vid sidan av.

IMG_2874

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: