Stekt fläskkotlett med sallad och hemslagen bearnaisesås

2 fläskkotletter
Citronjuice
Salt
Svartpeppar
Chipotletabasco
Smör

Lägg fläskkotletterna på en tallrik, häll på citronjuice och låt det stå fram till stekning.
Stek fläskkotletterna på medelvärme, krydda med salt, peppar och chipotletabasco.

Champinjonsallad
6 champinjoner
Persilja

Dela champinjonerna i 4 delar, stek i stekpanna och krydda med salt och peppar.
Stäng av värmen och avsluta med att krydda med hackad persilja.

Sallad
Färdigblandad sallad
Rödlök
Fetaost
Tomater
Olivolja
SaltSvartpeppar

Blanda ihop salladen, krydda med salt, svartpeppar och olivolja.

Bearnaisesås
2 Scharlottenlökar
½ dl vitvinsvinäger
½ dl vatten
1 msk torkad dragon
1 kvist persilja
Cayennepeppar
4 äggulor
250 g smör
2 msk torkad dragon
2 msk hackad persilja
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar

Hacka scharlottenlöken, lägg i en kastrull tillsammans med vitvinsvinäger, vatten, dragon, persilja och cayennepeppar.
Låt blandningen koka ner till hälften och låt det svalna.
Smält smöret på låg temperatur.
Vispa ihop äggulor och vitvinsreduceringen i en kastrull på låg temperatur på plattan, tills du fått en lagom tjock konsisten, ca halva konsistensen av majonäs.Ta av kastrullen från värmen, häll över smöret i äggblandningen i en fin stråle och vispa under tiden.

DSCF2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: