Tacogratäng med grönsaker och ostchips

Tacogratäng
400 g nötfärs
Tacokrydda
1-2 vitlöksklyftor
1 dl majonäs
1 paket cream cheese
2 dl riven ost
Cayennepeppar
Tomatpuré
½ dl vatten

Stek köttfärsen, när den nästan är helt genomstekt pressar du ner vitlöksklyftorna.
Häll på tacokryddan, tomatpuré och vatten, låt det stå och puttra några minuter så att vattnet kokar ihop med köttfärsen.Blanda majonäs och cream cheese, bred ut i en form.
Häll över köttfärsen och avsluta med den rivna osten och krydda med lite cayennepeppar.

Tacokrydda
5 msk spiskummin
1 krm torkad koriander
2 msk paprikapulver
½ msk cayennepeppar
1 msk Lökpulver
½ msk basilika
½ msk oregano
Svartpeppar
Salt

Blanda ihop alla kryddor i en skål.

Sallad
Färdigblandad sallad
Röd paprika
Purjolök
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Hacka grönsakerna och blanda i en skål, krydda med olivolja, salt och svartpeppar.

Ostchips
2 dl riven ost
Cayennepeppar
Spiskummin

Riv osten och lägg upp i lagom stora högar på bakplåtspappar, på en plåt.
Krydda med cayennepeppar.
Grädda i ugn på 200 grader tills osten fått ganska mycket färg och smält ner.
När du tar ut chipsen, krydda med spiskummin och låt svalna på plåten innan servering.

DSCF2012

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: