Viltfärsbiffar med blomkålsmos och gräddsås

Viltfärsbiffar
500 g viltfärs
1 ägg
1/2-1 dl grädde
5-6 st enbär
2 msk viltkrydda
Svartpeppar
Färsk basilika
Färsk timjan

Mortla enbär och viltkrydda.
Blanda ihop färs med ägg, grädde o kryddor.
Tillsätt till sist grädden och blanda ihop till en smidig smet.
Gör lagom stora biffar.
Stek biffarna i smör.
Lägg de färdiga biffarna i en skål/serveringsfat.
Gör såsen och häll över biffarna.
Hacka timjan och basilika och lägg över biffarna.

Gräddsås
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör och olivolja att steka i
1 dl vatten
1 dl rödvin
2 dl grädde
Viltkrydda
1/2 msk skånsk senap
1 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
En rejäl sked med mascarpone eller annan färskost

Hacka gul lök och vitlök fint.
Stek på medelvärme tills den blivit mjuk.
Tillsätt vatten, rödvin, grädde, viltkrydda, senap, kalvfond och tomatpuré.
Låt koka ihop och smaka av.
Stäng av plattan, lägg i mascarponen och rör om.
Häll såsen över biffarna.

Blomkålsmos
1/2 blomkålshuvud
Salt
Svartpeppar
Muskot
En rejäl sked med mascarpone

Koka blomkålen med saltat vatten tills den blivit mjuk.
Häll av vattnet.
Mosa blomkålen med en potatisstomp.
Lägg i mascarpone, salt, svartpeppar och riven muskot och blanda ihop.

IMG_3331

Annonser

2 thoughts on “Viltfärsbiffar med blomkålsmos och gräddsås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: