Citronpaj

Hittade en smarrig paj som jag bara var tvungen att pröva.

Pajdeg
3 dl mandelmjöl
1 msk sukrin
50 g smör
2 msk grädde
2 äggulor

Mixa mandelmjöl och smör i en matberedare.
Tillsätt sukrin,  äggulor och grädde och kör matberedaren tills du fått en deg.
Låt degen stå kallt i kylen i 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i en form.
Nagga med en gaffel och grädda i 175 grader i 7-8 minuter.

Fyllning
250 g mascarpone
3 citroner
3 ägg
3 äggulor
Ca 1 dl sukrin eller annan sötning

Riv citronerna och pressa citronerna så du får 1,5 dl citronjuice.
Blanda sötning med juicen tills sötningen löst sig.
Blanda i ett ägg i taget och en äggula och blanda samtidigt med en visp.
Blanda smeten med mascarponen, jag använde mig av stavmixern så det blir en slät smet.
Häll smeten i pajformen.
Grädda i 225 grader i ca 30 minuter, täck formen med folie efter halva tiden så bränns inte kanterna.

Annonser

2 thoughts on “Citronpaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: