Kladdkaka med kokostosca

Hittade ett recept som jag va tvungen att prova.

Kladdkaka
90 g smör
90 g mörk choklad
2,5 dl socker
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1,5 dl dinkelsikt
2 ägg

Smält smör och choklad på svag värme.
Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl.
Tillsätt äggen och blanda ytterligare.
Smörj en form och häll över smeten.
Grädda i ca 15 minuter i 200 grader.
Gör kokostoscan under tiden.

Kokostosca
1, 5 dl grädde
1 dl vit sirap
2 dl socker
200 g riven kokos

Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Låt sjuda i ca 10 minuter.
Häll över blandningen på kladdkakan och grädda ytterligare 15 minuter.
Låt kakan svalna.
Servera med grädde och färska jordgubbar.

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: