Vegetarisk lasagne

Igår hade vi gäster som åt vegetarisk mat, så då hittade jag ett recept på en god lasagne.

450 g fryst spenat
Salt
Svartpeppar
450 g ricotta
1 kruka färsk basilika
1 paket färska lasagneplattor
Olivolja
1 dl riven parmesan

Bechamelsås
2 msk mjöl
4 msk smör
5 dl mjölk
Salt
Svartpeppar
1 dl riven parmesan

Tina spenaten och fräs med en klick smör.
Låt spenaten svalna.
Tillsätt ricottan, färsk basilika och salt o peppar o blanda ihop.

Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och häll över mjölken.
Låt koka på medelvärme under omrörning, tills såsen tjocknat.
Riv parmesan o ha i såsen.

Smörj en form med olivolja.
Lägg på en fjärdedel av bechamelsåsen, en tredjedel av spenatröran och lasagneplattor.
Upprepa två gånger,  avsluta med bechamelsås och riven parmesan.

Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

Servera med en god sallad och ett glas rött vin.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: