Baconpaj

Hittade ett recept på baconpaj som vart dagens sena lunch. Jag har gjort pajen till min egen variant…

Pajdeg
1 dl grahamsmjöl fullkorn
1,5 dl siktat dinkelmjöl
100 g smör

Fyllning
2 paket bacon á 140 g
1/2 purjolök
1 morot
1 rödlök
Chiliflingor
Cayennepeppar
Olivolja

Äggstanning
2 dl riven ost
1/2 dl grädde
2 ägg
1/2 dl creme fraiche
Salt
Peppar
Paprikapulver
Cayennepeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och blanda ihop.
Lägg degen mellan två plastfoliebitar och kavla ut till önskad storlek.
Lägg ut pajdegen i en ugnssäker form och tryck till kanterna. Lägg i ett blad bakplåtspapper så att kanterna håller sig uppe under gräddningen. Lägg gärna i några riskorn eller pasta så bakplåtspappret håller sig på plats. Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 minuter.

Skär baconen i småbitar. Skala och tärna moroten. Skala och hacka löken. Dela purjolöken på längden och skär i strimlor.

Fräs bacon, paprika, purjolök, lök och morot i en stekpanna med olivolja en stund.

Lägg grönsaks- och baconblandningen i pajskalet och strö över den rivna osten.
Vispa upp äggen, grädde och creme fraiche. Krydda med salt, peppar, paprikapylver och cayennepeppar. Häll blandningen i pajskalet och grädda pajen i ca 25 minuter i ugnen tills den fått fin färg.

Servera med en god sallad och keso blandat med pesto.
image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: