Saffransbullar med vit choklad och mandelmassa

Inspirerades av detta recept på saffransbullar men har lagt till en viktig ingrediens – mandelmassa och haft i lite extra saffran.

Ca 24 stora bullar
Bulldeg
100 g smör
5 dl mjölk
1 gr saffran
1 tsk salt
1 dl socker
50 g färsk jäst
12 dl vetemjöl

Fyllning
100 g smör
150 g mandelmassa
100 g vit choklad
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Dekorering
Florsocker

Gör så här:
Smält smöret, häll på mjölken och saffran och värm till ca 37 grader.
Häll över mjökblandningen över jäst, salt och socker i en stor degskål.
Blanda tills jästen har löst sig.
Häll över mjölet och kör i maskin i ca 5 minuter (degen ska vara ganska lös).
Låt jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.

Häll ut degen på mjölat bakbord, arbeta ihop degen.
Kavla ut degen till en rektangel.
Bred på smör, strö över socker och vaniljsocker.
Riv mandelmassan och ringla över, finhacka den vita chokladen och ringla över.
Vik över degen och skär ut smala remsor.
Snurra ihop till en lång remsa och vira ihop till en flätad bulle.
Lägg på plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa på plåt i ca 30 minuter.

Grädda i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

När bullarna har svalnat strö på rikligt med florsocker.
image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: