Blåbärspaj med mandelmassa

Då var det dags att pröva min nya pajform från leilas härliga butik i Stockholm.

Mördeg
150 gram Smör
4 dl dinkelsikt
½ dl florsocker
1 ägg
1 matsked kallt vatten
Fyllning
3 ägg
3 dl Crème Fraiche
1 dl rårörsocker
150 gram mandelmassa
3 dl blåbär
1 påse mandelspån

Blanda mjöl och florsocker.
Tärna smöret och nyp ihop med mjölet till en grynig massa.
Tillsätt ägg och vatten och blanda ihop snabbt.
Plasta in degen och lägg i kylen i en halvtimme.

Ta ut degen och kavla ut den mellan två plastfoliebitar.
Lägg degen i formen och tryck ut den.

Häll blåbären i botten av formen.
Blanda ihop ägg, crème fraiche, riven mandelmassa och rårörsocker.
Häll över blandningen över blåbären och toppa med mandelspån.

Grädda kakan i nedre delan av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.
Ta ut kakan och låt svalna.
Servera kakan med lättvispad grädde.

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: