Baconlindad fläskytterfilé med gratinerade champinjoner och pepprig gräddsås

Hittade ett spännande recept på baconlindad fläskytterfilé som vart dagens middag.

Ingredienser
Ca 1,5 kg fläskytterfilé
2 paket bacon
Paprikapulver
2 vitlöksklyftor
Chilipeppar
Vitpeppar

Krydda fläskytterfilén.
Bryn runt om i en stekpanna/gryta.
Lägg ut baconskivorna tätt bredvid varandra på en skärbräda.
Lägg fläskytterfilén över baconen och linda in den.
Lägg i ugnsform och ugnstek i 175 grader i ca 35 minuter.

6 stora champinjoner
1 schalottenlök
Olivolja med vitlök
1 liten paprika
Flingsalt
Svartpeppar
2 msk smör

Ta bort stommen från champinjonerna. Hacka stommen, lök och paprika.
Blanda med smör, olja, flingsalt och svartpeppar.
Fyll champinjonerna, ringla över olivolja och riven grana padano.
Gratinera i 175 grader ca 10 minuter.

2 dl grädde
2 dl Crème fraiche
2 tsk rosépeppar
1 tsk vitpeppar
2 tsk svartpeppar
50 g fetaost
Sky från fläskytterfilén

Koka upp sky, grädde och crème fraiche.
Stöt kryddorna i en mortel.
Blanda i kryddorna i såsen och krydda av med salt.
Låt koka ca 5 minuter.
Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med såsen.
Låt osten smälta ner.

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: